Cashless betalen nu nog eenvoudiger

Cashless betalen heeft de afgelopen jaren zijn intrede gedaan bij veel sportverenigingen. Verenigingen die gedeeltelijk of volledig op cashless zijn overgestapt hebben vaak fors moeten investeren in dure kassasystemen om de cashless betalingen te kunnen verwerken. Meestal blijven de mogelijkheden beperkt tot PIN en soms een door de kassaleverancier meegeleverde niet-persoonlijke betaalpas.

Easybadge introduceert een nieuwe manier van cashless betalen zonder dat de vereniging hoeft te investeren in een duur kassasysteem: easybadge QR-pay.

Geen duur kassasysteem?

Inderdaad, geen duur kassasysteem. Easybadge QR-pay maakt het mogelijk om cashless betalen te accepteren terwijl u gewoon gebruik blijft maken van uw bestaande kassasysteem. De mobiele app van easybadge voert de betaling uit en levert direct een betalingsbewijs aan de verkoper. De betaler kan de betaling al in de mobiele app invoeren terwijl de bestelling  wordt afgewerkt. Het is dus naast handig ook nog eens snel en zeker een stuk efficiënter dan betalen met PIN.

De toepassingsmogelijkheden van easybadge QR-pay zijn nagenoeg onbeperkt: verkoop van consumpties langs het veld op Super Sunday, een mobiele ijskar op het familtoernooi, een hamburgerkraam op het terras, mobiele biertaps en ga zo maar door.

Hoe het werkt

Overal waar de vereniging easybadge QR-pay betalingen wil accepteren wordt een speciale sticker met QR-code geplakt. De vereniging kan deze stickers eenvoudig en onbeperkt aanmaken via easybadge Self Service. De sticker kan overal opgeplakt worden: de bar in het clubhuis, bij de inschrijftafel van een evenement, desnoods op een grote koffiekan waarmee langs het veld gelopen wordt.

Een betaling wordt gestart door met de mobiele app van de betaler de QR-pay functie te starten. Na invoeren van de persoonlijke PIN code wordt de QR-code sticker gescand. Daarna voert de betaler zelf het te betalen bedrag in en voert de betaling uit. Als de betaling is gelukt wordt een betalingsbewijs getoond op de mobiele app. Dit betalingsbewijs kan getoond worden aan de verkoper. Om te voorkomen dat het betalingsbewijs wordt misbruikt kan ervoor worden gekozen de betaling ook nog te laten bevestigen met de PIN code van de verkoper. Dit is echter optioneel en in de meeste situaties niet nodig.

easybadge QR-pay: Eenvoudig, veilig en snel!

Wilt u meer weten over cashless betalen via easybadge QR-pay, neem dan contact met ons op. Wij maken graag een afspraak voor een uitgebreide demonstratie.